دولت به‌دنبال ارتقای صنعت چاپ و تحول در آن است

به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان نور، علی‌اکبر ابراهیمی در بیست و یکمین همایش صنعت چاپ استان مازندران که به همت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران و با همکاری اتحادیه صنفی چاپخانه‌داران استان در مجتمع دیدی ایزدشهر نور برگزار شد، اظهار کرد: صنعت چاپ پیشران صنایع محسوب می‌شود و در بسیاری از کشورها سرآمد صنایع است.

وی افزود: صنعت چاپ در حوزه‌های دارو، لوازم بهداشتی، صنایع غذایی، مایعات، دخانیات و… فعال است و تاثیر بسزایی در عرضه این محصولات دارد.

وی عنوان کرد: وزارت ارشاد در دولت سیزدهم بنای حمایت و تحول در صنعت چاپ را دارد و ارتقای صنعت چاپ از جمله حوزه آموزش و تحول، در اولویت دستور کاری وزارتخانه است.

*مازندران می‌تواند قطب چاپ کشور باشد

 مدیرکل دفتر چاپ و نشر وزارت ارشاد با بیان اینکه مازندران می‌تواند قطب چاپ کشور باشد، ادامه داد: با توجه به ظرفیت‌های طبیعی و اقلیمی، توسعه صنعت چاپ در استان نیاز به برنامه‌ریزی، حمایت و سرمایه‌گذاری دارد.

 ابراهیمی گفت: کاغذ مواد اولیه صنعت چاپ است اما با بی‌توجهی به ظرفیت استان و مواهب الهی در تولید کاغذ دچار مشکلاتی هستیم و این صنعت رو به تعطیلی است.

وی با طرح سوال از مسوولان، اظهار کرد: چرا برای کارخانه‌های نئوپان سازی، تخت سه لا و ام.دی. اف از همین چوب استفاده می‌کنند ولی کارخانه کاغذسازی نمی‌تواند؟ کارخانه‌ای که می‌تواند ۵۰ درصد نیاز کشور به کاغذ را تامین کند رو به تعطیلی است و مرتب مسئول عوض می‌کند.

مدیرکل دفتر چاپ و نشر وزارت ارشاد تصریح کرد: کارخانه کاغذ مازندران در سال ۱۳۹۷ تقاضای واردات ۲۰ هزار تن کاغذ از روسیه داشت ولی کارخانجات نئوپان از چوب جنگل‌ها استفاده می‌کنند، کدام یک از این کارخانه‌ها مزرعه زراعت چوب دارد؟

 این مسوول با اشاره به اینکه عمده‌ترین نقش قیمت چاپ را کاغذ دارد تأمین مواد اولیه کارخانه کاغذ سازی را ضروری دانست و افزود: باید مزرعه تولید چوب در اختیار  کارخانه قرار گیرد.

ابراهیمی گفت: مازندران می‌تواند در خدمت تولید سلولزی باشد و این نیازمند نگاه خاص مسوولان استان است.

*خام‌فروشی از مشکلات مازندران 

عباس زارع مدیرکل فرهنگ و ارشاد مازندران نیز در این همایش با اشاره به وجود ۱۵۰ واحد چاپخانه در استان، نگاه ویژه زیر ساختی در حوزه صنایع تبدیلی و بسته بندی را ضروری دانست.

وی افزود: یکی از مشکلات استان که به اقتصاد آسیب جدی می‌زند خام‌فروشی است اما صنعت بسته‌بندی می‌تواند این مشکل را کاهش دهد بنابراین احیا و پویایی صنعت چاپ به پویایی صنعت بسته‌بندی می‌انجامد.

 این مسوول با اذعان به قیمت بالای مواد اولیه کاغذ و شرایط سخت چاپخانه‌داران گفت: با همراهی، همدلی و حمایت شاهد رفع مشکلات و رونق این صنعت باشیم.

*برگزاری انتخابات اتحادیه استانی چاپ‌خانه‌داران

حسینقلی قوانلو رئیس سازمان صمت مازندران نیز در این جلسه از برگزاری انتخابات اتحادیه استانی چاپخانه‌داران در آینده نزدیک خبر داد و اظهار کرد: صنعت چاپ در استان مهم و اثرگذار است ولی برای جذب مشتری نیاز به افزایش کیفیت، کاهش قیمت و رقابت است.

*تاثیر بسزای صنعت چاپ

حسینعلی زارع رئیس کارگروه صنعت چاپ مازندران نیز در این همایش تصریح کرد: بهترین تولیدات با بسته بندی مناسب قابل عرضه و ارزش افزوده است.

وی افزود: همپای تولید با کیفیت باید به صنعت چاپ و بسته بندی توجه ویژه داشت؛ زیرا صنعت چاپ در شکوفایی اقتصاد و بسته‌بندی تاثیر بسزایی دارد.

*حیاتی بودن صنعت چاپ

 مدیر ارشد پروژه فروش صنعت چاپ نیز در این مراسم اظهار کرد:  برخی استان‌ها مثل تهران، تبریز، اصفهان و … در صنعت چاپ مطرح هستند اما همه استان‌ها با آشکار  کردن ظرفیت‌ها و فعال کردن صنعت علاوه بر ایجاد اشتغال و سرمایه گذاری می‌توانند نگرانی  صاحبان این صنعت را هم برطرف کنند.

علی ظریف با اشاره به تاریخچه و فعالیت‌های متعدد صنعت چاپ و نقش آن در بسته بندی و ارزش افزوده گفت: نباید اجازه داد صنعت چاپخانه بعد از دو یا سه نسل جای خود را به چیز دیگری بدهد و از استان خارج شود.

وی صنعت چاپ را حیاتی دانست و تصریح کرد: چاپ تبلیغاتی، محصولات انتشاراتی، چاپ بسته‌بندی، اوراق و برگه‌های اداری از جمله خدمات صنعت چاپ است که حتی در شرایط کرونایی ارزش آن بیشتر شد.

  ظریف، بسته بندی‌های دارویی، بهداشتی، مایعات، علائم، اوراق بهادار امنیتی و … را حاصل صنعت چاپ دانست و گفت: چون نتوانستیم در بسته بندی دخانیات(سیگار) خوب عمل کنیم یک شرکت اتریشی در ایران بدون هیچ مشکلی فعال است و نگران تعطیلی نیست.

*ضرورت آموزش و سرمایه‌گذاری در صنعت چاپ

غلام‌رضا شجاع مدیرعامل شرکت تعاونی لیتوگراف داران کشور نیز در این جلسه با بیان اینکه صنعت چاپ فقیر است آموزش و سرمایه‌گذاری در این صنعت را ضروری دانست و اظهار کرد: صاحبان واحدهای کوچک باید با هم تجمیع و یک واحد بزرگ چاپ ایجاد و همکاری کند تا از بین نروند.

 شجاع از دیگر مشکلات صنعت چاپ را فقر آمار و هدایت سرمایه‌گذاری عنوان کرد و افزود: با ایجاد کارگروه حمایت تخصصی ضمن حمایت از این صنعت اجازه ندهید تا کارهای دولتی از استان خارج شود.

*ایجاد سامانه برای پیشگیری از فرار مالیاتی

موسوی معاون امور مالیاتی سازمان امور مالیاتی مازندران نیز در این همایش اظهار کرد: با اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم در سال ۹۵ رویکرد سازمان مالیاتی به سمت اخذ مالیات واقعی رفت، برای اخذ مالیات‌های واقعی نیاز به اطلاعات واقعی است و باید بانک اطلاعاتی در اختیار همکاران سازمان قرار گیرد و این نیازمند همکاری دو طرفه است.

 موسوی افزود: سازمان امور مالیاتی در پی جمع آوری اطلاعات است و هر یک از مودیان دارای کار پوشه می‌شوند، این کار فرار مالیاتی را کاهش و سبب شفاف‌سازی مالیات خواهد شد.

 وی با اشاره به ایجاد سامانه گزارش‌دهی برای پیشگیری از فرار مالیاتی، گفت: اگر پرونده‌ای سلیقه‌ای به بیراهه رفته یا برود قابل پیگیری و احقاق حق است. در حاشیه مراسم نیز دو تن از فعالان فروش و خدمات پشتیبانی شرکت‌های چاپ در مازندران با اشاره به مشکلات موجود از عدم حمایت از سوی چاپخانه داران و دولتی‌ها گلایه کردند.

عامر عابدینی و رضا جوادی از ارشاد خواستند تا از نیروهای جوان که در صنعت چاپ فعالیت دارند حمایت و چاپخانه‌داران را جهت خرید مواد مصرفی به سمت شرکت‌ها و نمایندگی‌های داخل استان هدایت کنند.

این دو فعال صنعت چاپ افزودند:  متاسفانه چاپخانه‌داران فقط خدمات پشتیبانی و سرویس را از ما تقاضا می‌کنند ولی قطعات و مواد مصرفی خود را از خارج از استان تامین می‌کنند در حالی که سود در فروش  مواد مصرفی دستگاه‌های چاپ است.

 عابدینی و جوادی با اشاره به اشتغال حدود ۲۰ نفر در حوزه کاری خود تأکید کردند چون ظرفیت اشتغال بالایی وجود دارد چنانچه حمایت شویم قطعا  نفرات بیشتری مشغول به کار می‌شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *